Als medisch pedicure beheers ik diverse speciale technieken. Een ervan is nagelcorrectie of reparatie. Deze behandeling wordt vaak gezien als een cosmetische verfraaiing van de nagel. Dit is ten dele waar. Reparatie van de nagel heeft namelijk ook een preventieve of juist herstellende werking.

De natuurlijke aangetaste nagel kan geheel of gedeeltelijk worden vervangen door een kunstnagel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en doordat er verschillende kleuren zijn, zal deze gelnagel bij uw overige, niet aangetaste, teennagels passen. Als er zich geen problemen voordoen (zoals drukpunten, loslaten, speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit.

Nagelreparatie kan worden toegepast bij:

  • Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
  • Versterken van zwakke nagels
  • Correctie van vervormde nagels
  • Het opvullen van missende nagelhoeken
  • Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels

Begeleiden van de groei van de nagel na verlies door een trauma, bijv. een blauwe nagelDit kan een reden, zijn om met een doeltreffende geltechniek de nagel aan de teen weer te herstellen. Zo wordt èn de nagel weer verfraaid èn de functionaliteit teruggebracht.

nagelcorrectie

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *